Много Шоколадова Торта Линд

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85458119
Много Шоколадова Торта Линд1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 4 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакплувер - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • За крема
  • бонбони линдор - 5 бр.
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • За глазурата
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 15 г
  • бонбони - 3 бр. Линдор
  • За декорация
  • киткат - 7 бр. по 2 лентички
  • бонбони - около 10 бр. Линдор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави блатът. Яйцата и захарта се разбиват до получаване на пухкав крем. Към тях се прибавя киселото мляко и погасената в него сода. Отново се разбърква. Следват сухите съставки - брашното се смесва с какаото и бакпулвера. Всичко се разбива с миксер до получаване на хомогенна смес. Блатът се пече в умерена фурна до готовност.

След като е готов и изстинал, блатът се разрязва на две части и се оставя настрана да почива.

Кремът се прави, като прясното мляко се слага на котлона, докато заври. Към млякото се прибавят бонбоните, които трябва да се разтопят по време на термичната обработка.

Брашното и какаото предварително се смесват и когато млякото заври, от него се взима един черпак и се прибавя към сухите съставки. Когато брашното се размие и вече няма бучки, се прибавя към останалото мляко и се бърка, докато кремът се сгъсти. Когато това стане, се премахва от котлона и към него се прибавят нарязаните студени кубчета масло.

Първият блат се покрива с крема и отгоре се слага вторият блат. Тогава се приготвя и глазурата, като маслото се оставя да се разтопи на котлона, към него се прибавят бонбоните и какаото и се остави да заври. След това тортата трябва веднага да се покрие с глазурата, докато не е стегнала.

Отстрани се нареждат киткатите, а по средата се изсипват бонбоните, които за по-голям ефект може да бъдат с опаковката. Тортата се завързва отстрани с панделка или дантела, за да не пада декорацията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: