Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Постни Парти Хапки

Постни Парти Хапки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Постни Парти Хапки
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"И не закъснявайте за партито, защото тези хапки първи свършват"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • арпаджик - около 150 г
  • чери домати - 150 г
  • кисели краставички - 200 г малки
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предния ден си мариновайте арпаджика и моркова, нарязан на дебели кръгчета, в равни количества вода и оцет с малко сол.

Когато са престояли една нощ, опитайте и ако са ви прекалено кисели, изплакнете с чиста вода и потопете в зехтин за няколко часа.

Набавете си дървени клечки и на тях нанизвайте според въображението си краставички, домат, лучето и морков. Редувайте ги, както ви харесва, а преди да поднесете, поръсете със зехтин и сол, ако е необходимо.

Изключително свежи хапки, подходящи за бяло вино или розе.

И макар да са зеленчукови, поради това, че са кисели стават добра компания дори и за бира.

Добър апетит и весел празник!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: