Ябълков чийзкейк

DenicaDenica
Новак
1558
Ябълков чийзкейк2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"За разликата от обикновените чийзкейкове, този е много по-лек, по-сочен и разбира се оригинален"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 чаши
  • масло - 2 пакетчета по 125 г
  • захар - 1 чашa кафява
  • сирене - 2 пакетчета крема
  • захар - 1 чаша бяла
  • портокали - кората на 1 портокал
  • ябълки - 3 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте брашното, маслото и 1/2 кафява захар до хомогенна смес. Всичко това се слага на дъното на тавичка и се притиска с пръсти доколко може. Слага се да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато не добре леко златист цвят, около 10-15 минути.

Крема сиренето, бялата захар, кората на 1 портокал (настъргана) разбийте с миксера.

Ябълките се обелват и разрязват на малки кубчета, към тях се добавят 1/2 чашa от кафявата захар.

След като сте извадили тавичката, върху вече готова основа сложете крема от крем сирене а върху него ябълките. Слага се във фурната за още 15 минути.

Готовият чийзкейк се сервира на малки парчета с бита сметана отгоре по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yanka
Yanka
Не е ли много голямо количеството от 2 чаени чаши захар за един сладкиш?
12.08.2013 10:50
11
М Тодорова
М Тодорова
На снимката ябълката е на резенчета,а в рецептата на кубчета. За един и същи сладкиш ли става дума? Уточнявайте грамажите.
11.08.2013 20:42
10
3
Tatyana
Tatyana
Какво означава две пакетчета масло, а по колко грама са, не сте добавили. Иначе ми харесва рецептата, сигурно ще излезе много вкусно, но и ако се добави малко орехи и канела ще стане още по вкусно.
08.08.2013 18:37
3
2
1
Покажи всички подкоментари
иванова
иванова
Защо не слагате оригинална снимка, а слагате крадена
17.06.2013 22:15
15
1