Начин на приготвяне
Разбъркайте брашното, маслото и 1/2 кафява захар до хомогенна смес. Всичко това се слага на дъното на тавичка и се притиска с пръсти доколко може. Слага се да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато не добре леко златист цвят, около 10-15 минути.
Крема сиренето, бялата захар, кората на 1 портокал (настъргана) разбийте с миксера.
Ябълките се обелват и разрязват на малки кубчета, към тях се добавят 1/2 чашa от кафявата захар.
След като сте извадили тавичката, върху вече готова основа сложете крема от крем сирене а върху него ябълките. Слага се във фурната за още 15 минути.
Готовият чийзкейк се сервира на малки парчета с бита сметана отгоре по желание.
Коментари