Начин на приготвяне
Този пастет е много вкусен и лесен за приготвяне. Единствената подготовка за него е, ако ползвате нехидратирани сушени домати, то да ги поставите във вода, докато набъбнат, и после да ги отцедите много добре.
Аз използвам сушени мариновани домати, които се продават в бурканчета в зехтин и понякога съдържат и ароматни подправки като розмарин или босилек.
Другата част от подготовката е да сварите яйцата и да ги оставите да изстинат добре, преди да ги обелите.
Сложете в удобна за пасиране купа всички продукти, като яйцата, чесъна и доматките може да нарежете предварително, за да е по-лесно пасирането. От чесъна отстранете кълнчето в средата, за да не е толкова силен.
Пасирайте на висока степен до фина консистенция и си доовкусете по желание с още от подправките.
Поднесете пастета с препечени филийки или сухари.
Идеален като разядка за бърза закуска или добавка към салати.
Пастетът от варени яйца и ароматни подправки е готов.