Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с ароматни подправки за гости

Тиквеник с ароматни подправки за гости

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Тиквеник с ароматни подправки за гости
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ако искате някой да ви изяде тиквеника, си поканете гости"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • тиква - 2 ч.ч. /настъргана/
  • портокалова кора - 1 бр.
  • орехи - 1 ч.ч. /натрошени/
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • джинджифил - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л. /есенция/
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата на едро ренде и към нея прибавете настърганата кора на 1 портокал.

Овкусете тиквата с канелата, джинджифила, индийското орехче и есенцията ванилия. Намажете с олио тавичката, в която ще печете тиквеника.

Започнете с реденето на тиквеника.

Вземете две кори за баница и ги намажете с олио, след това сложете от тиквата, поръсете с орехите и захарта и завийте на руло.

Това се повтаря, докато корите свършат. Печете тиквеника в предварително загрята фурна на 170 °C за около 30-45 мин или до приятен загар.

След като се изпече, извадете от фурната, напръскайте с вода и завийте с кърпа, да се задуши.

Нарежете тиквеника с ароматни подправки за гости на парчета и го поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: