Пролетни рулца с много зеленчуци

ИлиянаИлияна
Новак
4
20
21
5
26/04/2018
"Много вкусни, много апетитни и най-важното - обичани от всички "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 382
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеленчуците. Белим моркова и тиквичката и ги нарязваме на тънки ленти или ги настъргваме на едро ренде. Почистваме чушките и ги нарязваме на ленти. Нарязваме на ситно пресния лук и чесъна.

Слагаме малко зехтин в тиган и го оставяме на котлона. Когато мазнината се нагорещи, слагаме зеленчуците и малко сол и ги задушаваме за 5 минути.

Когато е готово, сваляме тигана от котлона и разделяме зеленчуците на 8 равни части.

Разрязваме корите за баница на 2 (вместо кори за баница може да използваме оризови кори). Намазваме с малко мазнина всяка кора.

Слагаме в единия край на кората от зеленчуците и завиваме на руло.

Нареждаме рулцата в намазнена тавичка и ги намазваме с разтопено масло.

Печем на предварително загрята на 200°С фурна, докато станат златисти (10-15 мин.)

Правим сос от 1 кутийка майонеза, 2-3 супени лъжици кисело мляко, настъргана кора от лайм и нарязана на ситно скилидка чесън.

Пролетните рулца могат да се сервират топли или студени с майонезено-млечния сос.

Дълбок тиган с каменно покритие и стъклен капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие и стъклен капак 26 см
32.00 лв.
24.64 лв.
Виж ››

Гответе каквото си поискате във вашия нов дълбок тиган с капак! Има незалепващо каменно покритие, което гарантирате съвършено приготвянето на любимите ястия. Дръжката на тигана е термоизолираща.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар