Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хапки»Пилешки хапки в сладко-кисел соев сос

Пилешки хапки в сладко-кисел соев сос

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4829476246
Пилешки хапки в сладко-кисел соев сос
Снимка: Дани Русенова
2 / 3
26/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 бр. филе
  • пшенично нишесте - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • олио
  • За соса
  • мед - 3 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • кетчуп - 5 с.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • пшенично нишесте - 2 с.л.
  • чеснов пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки. Поръсва се със сол, малко прясно смлян черен пипер и нишестето. Разбърква се добре, за да полепне нишестето хубаво по хапките.

В тиган тип Уок се слага олио и се загрява. Пускат се пилешките хапки и се пържат до готовност. След това се вадят с решетъчна лъжица.

Предварително в купа се смесват продуктите за соса и се разбъркват хубаво. Изсипват се в тигана, в който сме пържили хапките. Там е останала мазнина от месото.

След кипване им се прибавя чаша вода. Докато заври, в чаша се разтваря нишестето с малко вода. Прибавяме го към останалите продукти, когато заврат.

Оставяме минута-две, докато стане хомогенен сос, и сваляме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: