Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на хапки. Поръсва се със сол, малко прясно смлян черен пипер и нишестето. Разбърква се добре, за да полепне нишестето хубаво по хапките.
В тиган тип Уок се слага олио и се загрява. Пускат се пилешките хапки и се пържат до готовност. След това се вадят с решетъчна лъжица.
Предварително в купа се смесват продуктите за соса и се разбъркват хубаво. Изсипват се в тигана, в който сме пържили хапките. Там е останала мазнина от месото.
След кипване им се прибавя чаша вода. Докато заври, в чаша се разтваря нишестето с малко вода. Прибавяме го към останалите продукти, когато заврат.
Оставяме минута-две, докато стане хомогенен сос, и сваляме от котлона.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пилешки хапки, панирано пилешко или вкусно пиле в сос.