Начин на приготвяне
Фурна - 170 градуса.жТортена форма с ринг 22 см намаслена и обвита отвън с алум. фолио.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
Маслото се разтопява и се оставя да се охлади до стайна температура.
Млякото се затопля до 37 градуса.
Брашното се пресява в купа заедно с какаото, разбърква се.
Белтъците се разбиват на сняг заедно с оцета (или щ. сол.)
Жълтъците са разбиват със захарта до пухкав крем. Добавя се разтопеното охладено масло, ванилията и ликьорът. Прибавя се брашното с какаото и се разбърква до хомогенност.
Постепенно се налива млякото при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка.
Накрая се прибавя белтъчният сняг на три порции, като се разбърква с телена бъркалка. Разбъркването не трябва да е продължително, колкото да се смесят продуктите, да няма големи бучки от белтъците, а да станат на дребни бучици.
Сместа се изсипва в тортената форма.
Пече се на 170 градуса за около 50-60 мин, като при разклащане трябва в средата да е меко и по-течно.
Изважда се и се оставя да се охлади върху решетка, фолиото се отстранява и шоколадовият сладкиш може да се извади от ринга.
При охлаждане ще се стегне още малко.
Прибира се в хладилник за 1 нощ
Преди сервиране се поръсва с пудра захар и се декорира по избор с малко натрошени лешници или друго.
Шоколадовият Вълшебен Сладкиш е готов.
Източник: Todd + Diane White On Rice Couple