Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Шоколадов Вълшебен Сладкиш

Шоколадов Вълшебен Сладкиш

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Шоколадов Вълшебен Сладкиш3 / 3
02/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Вълшебен сладкиш с шоколад, който ще предизвика усмивката ви веднага"

Необходими Продукти

  • масло - 115 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • брашно - 115 г
  • какао - 45 г високомаслено
  • яйца - 4 бр. L размер
  • бял оцет - 6 капки
  • пудра захар - 210 г + допълнително за поръска
  • портокалов ликьор - 30 мл
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса.жТортена форма с ринг 22 см намаслена и обвита отвън с алум. фолио.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Маслото се разтопява и се оставя да се охлади до стайна температура.

Млякото се затопля до 37 градуса.

Брашното се пресява в купа заедно с какаото, разбърква се.

Белтъците се разбиват на сняг заедно с оцета (или щ. сол.)

Жълтъците са разбиват със захарта до пухкав крем. Добавя се разтопеното охладено масло, ванилията и ликьорът. Прибавя се брашното с какаото и се разбърква до хомогенност.

Постепенно се налива млякото при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка.

Накрая се прибавя белтъчният сняг на три порции, като се разбърква с телена бъркалка. Разбъркването не трябва да е продължително, колкото да се смесят продуктите, да няма големи бучки от белтъците, а да станат на дребни бучици.

Сместа се изсипва в тортената форма.

Пече се на 170 градуса за около 50-60 мин, като при разклащане трябва в средата да е меко и по-течно.

Изважда се и се оставя да се охлади върху решетка, фолиото се отстранява и шоколадовият сладкиш може да се извади от ринга.

При охлаждане ще се стегне още малко.

Прибира се в хладилник за 1 нощ

Преди сервиране се поръсва с пудра захар и се декорира по избор с малко натрошени лешници или друго.

Шоколадовият Вълшебен Сладкиш е готов.

Източник: Todd + Diane White On Rice Couple

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: