Начин на приготвяне
Смелете в блендер овесените ядки без да ги правите на брашно, а просто да се наситнят на малки люспи/парченца.
Смесете сухите съставки - пълнозърнесто брашно, смлените овесени ядки, щипка сол и бакпулвера.
Към тях нарежете маслото, нарязано на парченца - то трябва да е студено и твърдо.
Втрийте с пръсти до образуване на ситни трохи.
Сипете меда и млякото и омесете хомогенно пълнозърнесто тесто. Ако ви лепне, си поръсвайте още брашно.
Късайте и оформяйте топчета, по-малки от орех. Сплесквайте ги и поставяйте в тавичка, покрита с хартия за печене (ще ви заемат две тави).
Изпечете пълнозърнестите сладки за 12-13 минути на 200°C в предварително загрята фурна.
След като изстинат медените пълнозърнести сладки са готови. Но за да ги направите още по-вкусни, по желание си разтопете на водна баня или много слаб огън около 80 г черен шоколад с две-три лъжици вода. Напръскайте изстиналите меденки и оставете шоколада да стегне, преди да сервирате.
Да ви е сладко с тези вкусни меденки.