Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Лека и Лесна Лятна Вечеря

Лека и Лесна Лятна Вечеря

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Лека и Лесна Лятна Вечеря4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бейби спанак - 500 г измит и пакетиран
  • киноа - 1 к.ч. сварена
  • зелен лук - 1 връзка, зелената част
  • панчета - 120 г /бекон/
  • пъдпъдъчи яйца - 6 бр.
  • бейби моцарела - 6 бр.
  • оризови крекери - 6 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • джоджен - 2 - 3 стръка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това изкушение се приготвя много лесно и бързо, като същевременно запазва хранителната си стойност с протеин, зеленчук и фибри. Здравословна и лека вечеря за забързаните работещи домакини.

В хладилника винаги разполагам със заготовки, а една от тях е сварената киноа и пресни зелении и салати, грижливо измити и готови за употреба.

В загрял тефлонов тиган поставяме скилидка чесън, за да овкуси зехтина. Отстраняваме я и поставяме нарязаната на кубчета панчета. Нарязваме зелената част от лука и добавяме, овкусявайки с малко сол и черен пипер. След него сотираме и спанака.

Разбъркваме за 5-7 минути и след като се задушат, отстраняваме от огъня. Прибавяме чаша киноа и ситно нарязания джоджен. Поставяме плънката в намазнена тефлонова тавичка, оформяйки я като гнезда - шест на брой.

В средата поставяме топче моцарела, а върху нея чукваме яйце от пъдпъдък.

Включваме фурната да загрява на 180°C. Поставяме спаначените гнезда, запичайки ги за 3-5 минути, докато моцарелата се разтопи.

Поднасяме ги внимателно върху оризовите крекери. Консумират се както топли, така и студени. На мен ми харесват и на другия ден, защото крекерът е попил от сосовете на запеканката. Доста често си слагам и в кутията за храна през работния ден.

БЕЗ ГЛУТЕН

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: