Начин на приготвяне
Приготвят се корите лазаня по указание - в гореща вода за 3-4 минути с малка бучка масло и се отцеждат с решетъчна лъжица, без да се поставят една върху друга да не слепнат.
В загрято олио се запържва нарязан лук и ситно нарязан бекон, добавя се кайма да стане на трохи и накрая сипваме доматения сос. Овкусява се с подправките и когато сгъсти, се сваля от котлона.
Приготвя се и сос Бешамел по познатия начин, масло в тиган се загрява, добавя се брашно, разбъркваме и сипваме прясното мляко. Поръсва се със сол и черен пипер и готвим, докато се сгъсти.
Поставят се две кори лазаня на кръст, отгоре се поставя лъжица Бешамел, смес от каймата и малко настърган кашкавал. Завива се на пакет, нареждат се в тава върху сос Бешамел 3-4 с.л. по дъното, отгоре пак сипваме сос, останалата плънка от кайма и завършваме с Бешамел.
Печем в загрята фурна180°C около 35 минути, изважда се, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната да се разтопи.
Това е просто един различен начин да приготвим вкусна лазаня.