Пита по добруджански за Бъдни вечер

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
24/12/2012
"За най-хубавият празник в годината пригответе най-хубавата пита, пригответе Добруджанска пита"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 917
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • мая - 15 г
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
  • захар - 10 г
  • олио - 40 мл
  • вода - хладка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размитата в малко вода мая се размесва със захарта и малко брашно. Поставя се съдът на топло място при 30 градуса. След втасване маята се изсипва в кладенче на тройно пресяното брашно.

Прибавя се солта, содата и хладката вода и се омесва тестото. В края на месенето ръцете се потапят в олио и тестото се размесва. Накрая се поставя парата в тестото, като може да сложите и дряново клонче за здраве.

Тестото се разстила в тепсия, предварително намазнена. След като втаса Питата по добруджански за Бъдни вечер се пече в умерено загряна фурна до готовност.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар