Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Чифликчийски лозови сарми

Чифликчийски лозови сарми

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Чифликчийски лозови сарми
Снимка: Veselina
2 / 3
28/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • свинско месо - 300 г от врат или плешка
  • праз лук - 2 стръка
  • магданоз 3 - 4 клонки
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • чубрица
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • лозови сарми - 1 буркан консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се размесват ситно накълцаното месо, предварително накиснатият и отцеден булгур, ситно нарязаният праз, чубрица, сол, магданоз и кимион.

В тиган се загрява /но не сгорещява/ олиото и се слага червеният пипер, разбърква се и се добавят доматеното пюре и половината от виното.

Разбърква се бързо и се добавя сместа от купата. Разбърква се два три пъти, така че да поеме течността от тигана, и с получената плънка се завиват сармите.

Редят се в гювеч.

Заливат се с вода и останалото вино. Задушават се за 1 час на умерен огън около 180 градуса на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: