Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Чифликчийски сарми

Чифликчийски сарми

Чифликчийски сарми
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Пригответе едно млечно сосче за чифликчийските сарми и се насладете"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • свински врат - 250 г
  • праз - 1 1/2 стрък
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 3 стръка
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • червено вино - 1 в.ч.
  • кисело зеле - листа
  • зелев сок - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се налива. Месото и празът се нарязват. В подходящ съд се поставят нарязаните продукти и накиснатия булгур.

Прибавят се чубрицата, солта, ситно нарязания магданоз и кимионът. Размесва се до хомогенизиране.

В нагорещено олио се запържва за кратко червеният пипер, сипва се доматеното пюре и се разрежда с половината от червеното вино. Добавя се и размесеното с продуктите месо.

От приготвената плънка се завиват сарми, подреждат се в дълбок гювеч, заливат се с равни количества зелев сок и вода, и останалото вино колкото да ги покрие.

Запичат се 40- 50 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: