Начин на приготвяне
Шоколадът се разтопява на водна баня. Охлажда се.
Разбива се мекото масло със захарта, прибавят се четири жълтъци, един по един, и охладеният шоколад. Прибавя се внимателно пресятото брашно.
Белтъците с щипка сол се разбиват на твърд сняг и внимателно се прибавят съм шоколадовата смес.
Пече се в тортена форма, покрита с хартия за печене, на 180 градуса за около 40 минути.
Центърът на сладкиша трябва да е леко кремообразен!
Сметаната се загрява на котлон и се прибавят парчетата шоколад. Разтопява се и се охлажда 2 ч в хладилник. След това се разбива с миксер до пухкав крем. Добавя се ром.
Блатът се реже на две части и се пълни с 2/3 от крема, а останалият крем се ползва за украса на шоколадовата торта.
Виенската торта с шоколад е много вкусна.