Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Вегетариански пастет с гъби, масло и извара

Вегетариански пастет с гъби, масло и извара

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Вегетариански пастет с гъби, масло и извара
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
30/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"На препечена филийка или направо от чинийката - оставяме сами да решите как ви харесва най-много"

Необходими Продукти

  • печурки - 5 бр. средно големи пресни гъби
  • краве масло - 50 г
  • кашкавалена извара - 150 г
  • моркови - 3 - 4 шайбички
  • зелен лук - 1 стрък пресен
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер - щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбките е добре да са съвсем пресни, твърди и бели. Измиваме ги под течаща вода и ги нарязваме на тънки филийки.

В тиган разстопяваме кравето масло и запържваме гъбките заедно с тънко нарязаните (с белачка за зеленчуци) шайбички морков, накълцания зелен лук и скилидата чесън. Овкусяваме със сол и черен пипер. По желание отделете няколко филийки от гъбите за декорация.

Когато зеленчуците придобият приятен златист цвят се добавя изварата. В тигана не трябва да остава никаква течност.

Прехвърляме цялата смес в дълбок съд и пасираме. Не е нужно да изчакваме да изстине напълно.

В чиния оформяме пастета с помощта на ринг (или лъжица за сладолед) и декорираме с листо зелена салата, пера зелен лук, моркови и отделените гъбки.

Пастетът може да поднесете, като предястие или за закуска с препечени филийки хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: