Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пастет»Вегетариански зеленчуков пастет

Вегетариански зеленчуков пастет

Вегетариански зеленчуков пастет
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
"Опитайте да заместите традиционната филийка с лютеница с филийка с вегетариански зеленчуков пастет"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка се нареждат измитите цели патладжан и чушки, а ябълките - обелени и разрязани на четвъртинки.

След като се изпекат зеленчуците, се обелват и почистват от дръжки и семки.

Слагат се в блендер и заедно с изпечената ябълка се смилат на пюре.

Получения пастет се овкусява с предварително счукания чесън, оцет зехтин и сол.

Вегетарианският зеленчуков пастет е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: