Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Яхния»Яхния с пилешки сърца и воденички

Яхния с пилешки сърца и воденички

Яхния с пилешки сърца и воденички1 / 2
30/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 500 г
  • пилешки воденички - 500 г
  • гъби - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 - 3
  • пилешки булъон
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л
  • чесън - 5 скилидки
  • дафинов лист
  • бахар
  • магданоз
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте добре воденичките и сърцата и ги поставете многократно в студена вода, за да се премахне кръвта.

Сварете ги до готовност в подсолена вода.

В мазнината задушете лука, моркова и гъбите, прибавете черния пипер, брашното и с енергично бъркане прибавете доматите и бульона.

Цялата тази смес прехвърляме в дълбока тенджера, добавяме сърцата и воденичките, подправките и ястието се готви на тих огън още 20 минути.

Преди да го поднесем поръсваме обилно с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: