Бял хляб с жива мая в хлебопекарна

30/04/2018
"В рецептурниците пише за хлебопекарните да се ползва само суха мая, но ето че страхотен хляб може да приготвите и с жива мая "
Приготвяне5 мин.
Готвене147 мин.
Общо152 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 881
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе всички продукти, като ги измерите на кухненски кантар.

Пуснете хлебопекарната.

Сложете всички течни съставки: вода, олио и мляко. Добавете солта и захарта.

Изсипете отгоре брашното, така че да закриете течността.

Натрошете маята.

Задайте желаната от вас програма за хляб (при мен е втора програма за 2.17 часа). Пуснете и затворете капака.

Готовия хляб оставете леко да изстине вътре в хлебопекарната, а след това завийте в памучна кърпа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар