Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Бял хляб с жива мая в хлебопекарна

Бял хляб с жива мая в хлебопекарна

Бял хляб с жива мая в хлебопекарна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
147 мин.
Общо
152 мин.
Порции
7
"В рецептурниците пише за хлебопекарните да се ползва само суха мая, но ето че страхотен хляб може да приготвите и с жива мая"

Необходими Продукти

  • вода - 330 мл
  • кисело мляко - 1 с.л. (може и прясно)
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • брашно - 605 г
  • мая - 25 г жива
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе всички продукти, като ги измерите на кухненски кантар.

Пуснете хлебопекарната.

Сложете всички течни съставки: вода, олио и мляко. Добавете солта и захарта.

Изсипете отгоре брашното, така че да закриете течността.

Натрошете маята.

Задайте желаната от вас програма за хляб (при мен е втора програма за 2.17 часа). Пуснете и затворете капака.

Готовия хляб в хлебопекарна оставете леко да изстине вътре в хлебопекарната, а след това завийте в памучна кърпа.

Белият хляб с жива мая в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
По принцип аз слагам 22 г жива мая за хляб от 1300-1500г. Имам Tefal Home Bread Baguette. Тези 22 г жива мая се равняват на 7,5 г суха мая. Това е едно пакетче. Аз също избягвам да слагам повече мая
09.07.2023 12:32
1
Анонимен
Анонимен
г-жо в рецептите за хляб мерките са в грамове,супени и кафени лъжички-не в щипки!
16.02.2022 10:03
Анонимен
Анонимен
Малко не сте в ред ! 25гр жива мая ???
07.10.2021 19:54
2