Печен агнешки джолан

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Печен агнешки джолан
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
2
"Със сигурност най-вкусната част от агънцето са печените агнешки джолани, съгласни ли сте с нас"

Необходими Продукти

  • агнешки джолани - 2 бр. по около 360 г всеки
  • олио - 200 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 5 - 6 стръка пресен
  • мащерка - 5 - 6 стръка прясна
  • масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • за гарнитурата
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - 4 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • сол
  • пресен лук - 2 стръка
  • черен пипер - щипка по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме мазнината заедно със червения пипер, джоджена, мащерката и черния пипер.

Разбъркваме добре, така че всичко да се смеси.

Агнешките джолани посоляваме и намазваме с готовата смес.

В тава слагаме джоланите, вода до 1/3 от височината на тавата.

Отгоре се слага маслото на едри парчета.

Покриваме тавата с алуминиево фолио и поставяме в печката на 230 градуса за около 2 часа.

Когато са вече готови, премахваме фолиото и запичаме.

За гарнитурата на печеното агнешко сваряваме ориза, като в тиган поставяме маслото, след това нарязания на ситно лук и накрая ориза.

Прибавяме и бульона и оставяме до готовност. Посоляваме и прибавяме черния пипер по желание.

Сервираме по един джолан с гарнитура варен ориз.

Печеният агнешки джолан е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: