Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешки джолан с фиде

Супа от агнешки джолан с фиде

Супа от агнешки джолан с фиде
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Много любима ни е тази агнешка супичка"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 брой
  • агнешки джолан - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стрък
  • чушки - 1/2 зелена + 1/2 червена
  • фиде - 1 шепа
  • мащерка
  • картофи - 1 брой
  • девесил
  • черен пипер
  • сол
  • за застройката
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 125 грама
  • жълтъци - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешкия джолан в подсолена вода в тенджера под налягане до готовност - около половин час. Извадете месото и го накъсайте.

Прецедете агнешкия бульон.

В същата тенджера загрейте 3 лъжици олио и задушете наситнените зеленчуци. Сипете вътре бульона и върнете месото. Овкусете с подправките и щом кипне, добавете фидето.

Варете 10-тина минути, изключете и щом излезе парата, махнете капака.

Разбийте жълтъка с брашното и млякото. Сипете един черпак от супата, разбъркайте и сипете втори.

Излейте застройката в агнешката супа. Върнете на огъня и щом кипне, изключете и поднесете топла.

Супата от агнешки джолан с фиде е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: