Начин на приготвяне
В съд поставяме мазнината заедно със червения пипер, джоджена, мащерката и черния пипер.
Разбъркваме добре, така че всичко да се смеси.
Агнешките джолани посоляваме и намазваме с готовата смес.
В тава слагаме джоланите, вода до 1/3 от височината на тавата.
Отгоре се слага маслото на едри парчета.
Покриваме тавата с алуминиево фолио и поставяме в печката на 230 градуса за около 2 часа.
Когато са вече готови, премахваме фолиото и запичаме.
За гарнитурата на печеното агнешко сваряваме ориза, като в тиган поставяме маслото, след това нарязания на ситно лук и накрая ориза.
Прибавяме и бульона и оставяме до готовност. Посоляваме и прибавяме черния пипер по желание.
Сервираме по един джолан с гарнитура варен ориз.
Печеният агнешки джолан е много вкусен.