Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с фанта и ябълки

Кекс с фанта и ябълки

Кекс с фанта и ябълки
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Ако искате да смаете всички с вкусен кекс, заложете на този страхотен кекс с фанта и ябълки"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • фанта - 300 мл портокал
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • мармалад - 2 с.л.(праскова)
  • ябълки - 3 бр.
  • пудра захар
  • олио - 2 с.л. за намазняване на формата
  • брашно - 2 с.л. за намазняване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Сипете фантата, олиото и разбъркайте. Забучете постепенно да добавяте брашното, объркано с бакпулвера.

Разбивайте до еднородна смес. Обелете една ябълка, изчистете я от семенника и я нарежете на малки парченца. Прибавете я към кексовата смес и разбъркайте.

Изсипете сместа в намазнена и набрашнена форма.

Обелете останалите две ябълки и ги изчистете от семенника. Нарежете ги на тънки полумесеци. Наредете ги върху кексовата смес, като ги застъпвате.

Печете в загрята фурна на 170°C до суха клечка. Ако е необходимо, покрийте с фолио. Готовият и топъл кекс намажете с мармалада от праскови.

Изчакайте да се охлади и поръсете с пудра захар.

Кексът с фанта и ябълки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
40
30
20
11
Дай твоята оценка: