Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Сипете фантата, олиото и разбъркайте. Забучете постепенно да добавяте брашното, объркано с бакпулвера.
Разбивайте до еднородна смес. Обелете една ябълка, изчистете я от семенника и я нарежете на малки парченца. Прибавете я към кексовата смес и разбъркайте.
Изсипете сместа в намазнена и набрашнена форма.
Обелете останалите две ябълки и ги изчистете от семенника. Нарежете ги на тънки полумесеци. Наредете ги върху кексовата смес, като ги застъпвате.
Печете в загрята фурна на 170°C до суха клечка. Ако е необходимо, покрийте с фолио. Готовият и топъл кекс намажете с мармалада от праскови.
Изчакайте да се охлади и поръсете с пудра захар.
Кексът с фанта и ябълки е готов.