Начин на приготвяне
Натрошавате бисквитите на дъното на тавата и ги напоявате с разтопеното масло за да се получи нещо като блат.
Върху бисквитите нареждате банана, нарязан на кръгчета, така че да покрие всичките бисквити.
Смесвате яйцата, брашното, захарта и разбърквате. След като сместа е добре разбъркана настържете ябълката(ите) и отново разбъркайте добре.
С готовата смес заливате наредените вече банани и бисквити и печете на предварително загрята фурна на 180 градуса.
Ако се наложи закрийте плодовия сладкиш с фолио, за да не загори отгоре.
Когато е готов се изважда от фурната, поръсва се с пудра захар и се оставя да изстине преди да се сервира.
Празничният сладкиш с банани и ябълки е много сполучлив.
Коментари