Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Кавърма в омлет с пилешко месо

Кавърма в омлет с пилешко месо

редакция:
Кавърма в омлет с пилешко месо
Снимка: Теодора Тодорова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г
  • гъби - 250 г
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • домати - 1 бр. консерва (на кубчета)
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • вегета - или зеленчукова подправка
  • магданоз
  • За омлетите
  • яйца - 8 бр. (за 4 порции)
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото за кавърмата нарязваме на средно големи кубчета, овкусяваме със сол и черен пипер и запържваме, докато побелее в предварително загрято олио.

Нарязваме гъбките на филийки, чушките на кубчета, добавяме към месото и поръсваме със зеленчуковата подправка.

Захлупваме с капак и задушаваме за 10 - 15 минути, докато зеленчуците омекнат, след това добавяме консервата с доматите, червения пипер и магданоза. Задушаваме за още 5минути.

За всеки омлет разбиваме по 2 яйца и овкусяваме със сол. Пържим в добре загрят тиган с 2-3 с.л олио.

Прехвърляме омлета в чиния, слагаме от плънката и прегъваме кавърмата в омлет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: