Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кавърма»Свинска кавърма с гъби в омлет

Свинска кавърма с гъби в омлет

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Свинска кавърма с гъби в омлет
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Кавърмата е сред любимите ни гозби, но в омлет е направо неустоима"

Необходими Продукти

  • За 5 порции
  • свинско месо - 1 кг от рибица
  • кромид лук - 400 г червен
  • домати - 3 бр.
  • червено вино - 3 с.л.
  • растителна мазнина - 1/2 ч.ч.
  • печурки - 4 бр. от консерва
  • пиперка - лютива
  • сол
  • магданоз
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • За омлетите
  • яйца - 10 бр.
  • кашкавал - 500 г
  • червени чушки - 2 бр.
  • печурки - 5 бр.
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото месо се почиства и измива. Нарязва се на парченца и се изпържва в мазнината. Топлинната му обработка не трае дълго, защото то е крехко и не трябва да остава сухо.

Лука нарязваме на полумесеци, гъбите - на резенчета, а доматите - на ситни кубчета.

Последователно ги прибавяме към месото. За почитателите на пикантната кухня добавяме и ситно нарязаната люта чушка, на която сме отстранили семенната част.

След като съставките омекнат, деглазираме с червеното вино, прибавяме подправките, поставяме капак и оставяме ястието да къкри на слаб огън, докато остане на мазнина.

За омлета нарязваме червените пиперки на тънки ивици. Кашкавалът настъргваме на едро ренде.

Разделяме продуктите на пет равни части.

В тиган за палачинки, намазан с бучка масло, поставяме първо червената чушка. Ароматът и вкусът с нея е неповторим, а омлетът става колоритен, защо не и по-различен.

В купичка сме разбили две яйца и кашкавал. Прибавяме щипка сол и чер пипер.

Изсипваме го внимателно върху запържените ивички червена пиперка.

Върху яйцата нарязваме на тънки ивички по една печурка.

Като обърнем омлета, чушката остава отгоре, а от долната част дозапичаме и печурката. Последователно приготвяме петте омлета.

Готовото ястие от свинско месо разделяме на пет части. Всяка една от тях поставяме в още топлия омлет и леко прегъваме във формата на полумесец.

Гарнираме кавърмата със свежа салата.

Свинската кавърма в омлет е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Както винаги страхотна рецепта! Кавърмата стана превъзходна!
12.10.2024 19:04