Начин на приготвяне
Нарежете свинския врат на широки големи парчета и начукайте с малко сол.
Овкусете каймата със подправки по ваш вкус.
Нарежете гъбите на тънки ивици.
Поръсете парчетата врат със черен пипер и по средата сложете от каймата и гъбите.
Можете да оформите голямо руло или да го приготвите на 2 рула, зависи как сте нарязали врата.
Завийте на руло, като стягате с ръце, натрийте го обилно с червен пипер и чубрица.
Загънете в големи зелеви листа и сложете в тавичка с олио и малко вода.
Покрийте с фолио и печете за около 45 минути, след което отстранете фолиото и запечете отново.
Най-накрая, преди да изключите фурната, поръсете рулото с настърган кашкавал.
Сервирайте нарязано на парчета с домашни пърленки на грил тиган.