Начин на приготвяне
Контрафилето се почиства от тлъстини, ако има такива. Прокарва се дълъг нож в средата на филето, разрязва се като голям джоб по цялата дължина с ширина около 2 см, зависи колко е дебело филето, но да не се стига до дъното му.
Изважда се ножът и с пръсти се разширява малко отворът.
Посолява се със сол и черен пипер.
Смесва се пресован чесън с наситнен магданоз и горчицата до паста. С тази смес се намазва отвътре по цялата дължина.
Почистват се аспержите от твърдата част и се напъхват вътре, така че да запълни филето.
Отгоре се увива в бекон, като леко се прихлупват филийките.
Поставя се в подходяща тава за печете и се налива 1/3 ч.ч. вода, посолява се.
Тавичката се покрива плътно с алуминиево фолио.
Свинското се пече на 220 градуса 20 мин. и още на 190 градуса - 20 мин.
Отстранява се фолиото и се допича за още 40 мин.
Гарнитура - гъби в масло на тиган.
Свинското контрафиле, пълнено с аспержи е много вкусно.
Източник: In Tanita`s Kitchen
Аспержите могат да се заменят и друг вид плънка от сушени домати, спанак, грах по избор.