Начин на приготвяне
Измийте, подсушете и нарежете телешкото месо на кубчета. Овкусете със сол и черен пипер. Лука и чесъна нарежете на ситно.
В тава сложете малко зехтин, добавете лука, чесъна, овкусеното месо и дафиновия лист.
Залейте продуктите с 2 ч.ч. топла вода и бяло вино. Поставете тавата покрита с фолио в предварително загрята фурна на 200 градуса. Оставете да ври 1 ч и 30 мин.
През това време подгответе останалите зеленчуци. Картофите нарежете на кубчета, а морковите на кръгчета. Добавете кък месото всички зеленчуци /картофите, морковите, зеления фасул и граха/.
Ако е необходимо добавете още вода. Оставете ястието телешко с картофи във фурната до готовност на продуктите.