Агнешки сарми

03/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо172
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг тлъсто (смляно) ориз - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зелен лук - 1 връзка или една глава (по - големичка)червен лук
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • лозови листа - пресни или от буркан
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се оризът, ситно нарязаният лук, смляното агнешко месо, червеният пипер, черният пипер, нарязания копър, солта (ако не е посолено), всичко добре се омесва.

Листата, ако са пресни, се попарват за кратко, а тези от буркана се отцеждат от соления разтвор и се отделят един от друг.

Във всеки лист се завива от плънката и се редят в тенджера, притискат се с тежка чиния и се заливат със сока от буркана или вода, която да покрие сърмите на два сантиметра от тях.

Варят се до готовност (оризът да е готов).

Поднасят се с кисело мляко.

Традиционен български гювеч с капак 5л
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар