Агнешки шашлик

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Агнешки шашлик1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1 бр.
"Не си играйте на дребно - истинските ценители искат ароматен шашлик, а не някакви шишчета"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 - 700 г от бутче или плешка
  • лук - 1 глави стар червен
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по-едри късове, а лука - на шайби. Посолете лука и го намачкайте с ръце, докато си пусне хубаво сока.

Овкусете агнешкото със счукан черен пипер и кимион и добавете лука.

Добавете олиото и оцета и объркайте хубаво, като посолите при нужда. Оставете месото да се маринова в хладилник за около 1 час.

Нанижете месото на голям шиш. Сложете да се пече на загряна скара за около 6-8 минути от всяка страна.

Поднесете агнешкия шашлик с гарнитура от зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: