Агнешки пай

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Агнешки пай1 / 2
06/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
26 мин.

Необходими Продукти

  • бутертесто - 2 листа, с големината на тавата
  • олио - 2 с.л.
  • агнешко месо - обезкостено 350 г
  • агнешки бъбреци - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • бульон - месен 250 мл, може и от кубче
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - прясно смлян
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното олио се задушават нарязаните на малки парченца месо и бъбреци. Добавя се ситно нарязаният лук и се задушава, докато стане стъклен.

Залива се с бульона, подправя се с черен пипер, канела и сол и ври, докато месото омекне.

Брашното се разтваря в малко вода и с него се сгъстява месото. Оставя се да изстине.

Тестото се разстила в тавичка и върху него се разпределя месото.

Отгоре се покрива с втори лист, краищата се оформят и се намазва по желание с разбито с олио яйце. Пече се на силна фурна около 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

teodor
teodor
супер е:
10.01.2014 11:31
1