Пандишпанов кекс

29/12/2012
Таня
отТаняНовак
"Нека ви докажем, че и без никакви набухватели може да направите кекс за чудо и приказ "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 793
  • Преглеждания за месеца923
  • Преглеждания за седмицата98
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте първо яйцата със захарта много добре.

След това прибавяйте последователно и постепенно продуктите в реда, в който са посочени и разбивайте непрексъснато.

Колкото по-добре е разбита пандишпановата смес, толкова по-добре.

Сипете сместа в подмазнена и набрашнена форма. Сложете го да се изпече до готовност в загряна на 160-170 градуса фурна.

По желание към сместа могат да се добавят натрошени ядки или сушени плодове или 1/3 от сместа да се оцвети с какао.

Изпечете го в красива форма, украсете го със захаросани плодове и ще имате идеален празничен сладкиш за нула време.подобни рецепти тук

5 6
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Потребител#215317
Получи се прекрасно. Много е вкусен и се хареса на цялото ми семейство. Благодаря ви!
0
0
Радомира Михайлова
Получи се супер, не е пропуснат бакпулвер...просто си няма :)
0
0
Mariq Valeva
Mariq Valeva
10.11.2013 14:33
Това не е пандишпан :) пандишпана е само яйца , захар и брашно , като за чист пандишпан съотношението на захар/брашно към едно яйце е 0.23 гр. -захар , 0.27 гр. брашно - както казах за един брой яйце ! Даже в чистият пандишпан няма набухватели , най - малко пък олио и вода !
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв