Рагу от патица

04/05/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо237
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме патешките бутчета, като премахваме и кожата им. Месото режем на кубчета и запържваме до златисто в маслото.

Вадим от съда и в него запържваме нарязания лук и след като е готов прибавяме чесъна, който сме наситнили.

Връщаме месото в съда заедно с течноста си, наливаме виното и след около 2–3 минути добавяме доматите.

Поставяме дафиновите листа, солта и черния пипер. Оставяме така да се задуши под капак за около час и половина.

Обелваме пащърнака и целината, нарязваме ги на кубчета. Поставяме в тенджера заливаме със студена вода и готвим докато омекнат.

Вадим намачкваме с вилица, смесваме с горчицата, затопленото прясно мляко и маслото. Прибавяме сол и черен пипер, и разбъркваме.

Поднасяме пюрето като канапе, а отгоре се поставя рагуто, което сме поръсили с наситнен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар