Бяла Еклерова Торта

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Бяла Еклерова Торта7 / 7
04/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"За незабравимите сладки моменти с приятели - бяла еклерова торта"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно - 240 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 250 мл
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 с.л.
  • За първи крем
  • прясно мляко - 550 мл
  • захар - 150 г
  • кокосови стърготини - 5 с.л.
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • нишесте - 3 с.л. натурално
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • портокалова кора - от 1/2 портокал
  • масло - 25 г
  • За втори крем
  • заквасена сметана - 300 г
  • пудра захар - 100 г
  • ванилова захар - 8 г
  • кокосови стърготини - 4 с.л.
  • За украса
  • фондан - 100 г бял
  • пудра захар - за поръсване по краищата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете кипнете прясното мляко със маслото, шипка сол и лъжичка захар. Сипете наведнъж брашното и бъркайте интензивно докато се получи гладко тесто, което се отлепя от стените на съда.

Оставете да поизстине, не е нужно напълно. Чукнете яйцата едно по едно към тестото, бъркайки с телена бъркалка, докато едното не се усвои и тестото не стане гладко, не добавяйте следващото.

Изпечете два блата от това тесто на 190 градуса в предварително загрята фурна до почервеняване - около 20 минути всеки.

При изваждане от фурната може да спаднат леко, но това да не ви тревожи. При печенето ще се накъдрят, това също е нормално.

Пригответе нишестения крем, като кипнете 450 мл от млякото със захарта, ванилията и корите от цитрусите. Намалете огъня и щом спрат да излизат балончета извадете корите от портокал и лимон и налейте на тънка струйка останалото мляко с разбито в него нишесте. Бъркайте до сгъстяване и накрая сипете кокосовите стърготини и маслото.

Кремчето излейте равномерно върху единия блат и захлупете с втория. Най-отгоре разпределете заквасената сметана, разбита с пудрата и ваниловата захар и кокосовите стърготини. Не достигайте до краищата съвсем.

От белия фондан изрежете звездички, сърчица, цветя, каквото ви харесва, и ги подредете върху тортата.

Краищата на еклеровата торта поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vannq88
Vannq88
Страхотно изпълнение ! Направо нямам думи ! Едно голямо Браво!
04.05.2018 15:47
1
1
Покажи всички подкоментари
Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Истинска бяла фантазия, Дани !
04.05.2018 14:41
1
1
Покажи всички подкоментари