Задушен заек с маслини

04/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо608
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заек - 1 заек
  • маслини - шепа
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - на зърна (6 - 7 зрънца)
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • вино - 1 чаша
  • захар - 1 - 2 ч.л.
  • чесън - няколко скилидки
  • вода - 1.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като заекът е престоял определеното време в оцетена вода го изваждаме и измиваме.

Заекът се нарязва на парчета, подсушава се и се запържва в маслото.

Залива се с водата и се вари до полуготовност, след което се добавят всички останали съставки и се до задушава. Вече готово се поднася с малки сварени картофки.

Сосът от ястието, ако не се е сгъстил достатъчно, може да се прецеди и вари до желаната гъстота.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар