Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта докато тя се разтопи. Добавя се разтопеното масло, кафето, канелата, ванилията.
Разбърква се, прибавяме брашното с бакпулвера и се бърка с шпатулка на гладка кексова смес. Сипва се в правоъгълна тава намаслена и поръсена с малко брашно.
Печем блат на 180 градуса около 30 минути, проба с клечка да няма по нея тесто. Охладеният блат се реже на две.
Загрява се сметаната, без да заври, прибавя се начупен шоколад и се разбърква на крем.
В друг съд се разбива отново с миксер студено прясно мляко с пудинга без варене, после смесваме със сметановия крем.
Намазва се блатът за основа с половината крем, отгоре захлупваме с втората половина и нанасяме останалия крем. Оставя се на хладно да стегне.
Нарязва се на квадрати, поръсваме с настърган шоколад и сервираме с квадратче шоколад, боднато в средата.