Торта с бишкоти, кафе и два вида пудинг

МариянаМарияна
Мастър Шеф
749
261
621
6
06/05/2018
"Торта за незабравими сладки моменти с приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 373
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кафе сварено - 1 ч.ч. Лаваца
  • бадеми - 1/2 пакетче Belbake (натрошени)
  • бишкоти савоярди - 1/2 пакет
  • прясно мляко - 1 л. 3, 6%
  • захар - 2 с.л
  • пудинг ванилия - 1 бр.
  • шоколадов пудинг - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме си кафе Лаваца. Нужно ни е 1 ч.ч. и си го изливаме в подходяща прдълговата купичка или дълбока чиния. На 2 котлона слагаме 2 тенджерки с по ½ литър прясно мляко с по 1 с.л захар.

В чаша с 4-5 с.л вода слагаме пудинг ванилия и разбъркваме добре, за да се разтвори. В чаша с 4-5 с.л вода слагаме пудинг шоколад и разбъркваме добре, за да се разтвори и той.

Като заври млякото прибавяме в едната пудинг ванилия, а в другата пудинг шоколад на Йоткер и бъркаме напрекъснато до готовност на гладък и гъст пудинг, но не прекалено.

Дърпаме, като станат пудингите готови от котлона да изстинат настрана. Разбъркваме ги често.

На дъното на йена слагаме от шоколадовия, около ½ количество, като го разпределяме да стане гладък ред.

Потапяме бишкота в кафето и редим плътно една до друга един ред бишкоти. Изсипваме ваниловия пудинг постепенно с лъжица и заглаждаме внимателно. Върху него редим 1 ред потопени бишкоти в кафе.

Следва ред от останалото ½ количество пудинг ванилия. Внимателно го нанасяме. Заглаждаме. Ръсим с натрошени бадеми обилно. Оставяме да стегне за 1 ден. Режем на парчета. Да ви е сладко! Хапваме кафе.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар