Джинджифилови Пълнозърнести Коледни Сладки

Владка ПанайотоваВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
07/05/2018
"Подаръци ще се носят с предимство в домовете, в които има пълнозърнести джинджифилови коледни сладки, съобщи Дядо Коледа "
Приготвяне30 мин.
Готвене8 мин.
Общо38 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо829
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, към тях се добавя размекнатото краве масло и меда. В друга купа поставяме пресятото брашно, размесено с брашното от рожков, содата, бакпулвера и подправките: канела, звездовиден анасон, кориандър, настърганото индийско орехче и кардамона.

Към течните съставки прибавяме по малко от сухите и разбъркваме енергично до образуване на меко тесто.

След като е готово омесено тестото се увива в стреч фолио и се поставя в хладилник за 2 часа. В тавата се поставя хартия за печене.

Фурната трябва да е предварително закрята. Къса се парче от тестото и се разточва на кора. Изрязват се кръгчета с ракиена чаша или друга с по-малък диаметър.

Наредете меденките върху тавата с хартия. Пекат се много бързо до променяне на цвета на меденката. Не трябва да се препичат излишно.

След като изстинат меденките се намазват с разтопен шоколад и по желание се поръсват със захарна поръска.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар