Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни рулца»Пролетни рулца със свинско и гъби

Пролетни рулца със свинско и гъби

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115004442
Пролетни рулца със свинско и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • свинско месо - 500 г
  • зеле - 300 г
  • гъби - 200 г
  • моркови - 5 бр.
  • соев сос - 5 супени лъжици
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарежете на малки парченца. Морковите измийте, отрежете крайчетата и ако има нужда ги остържете. Настържете ги и ги прибавете към месото.

Гъбите разделете от пънчетата, измийте и отцедете. След това ги нарежете на ситно и добавете към месото. Зелето нарежете на тънки ивички и също прибавете към месото, гъбите и морковите.

В дълбок тиган сложете месото с нарязаните зеленчуци, подправките и зехтин и запържете за 5 минутки, като бъркате непрекъснато. Накрая прибавете соев сос и заоържете още 1-2 минутки. Вдигнете от котлона и започнете да приготвяте рулцата.

Корите сложете на плот и и срежете на ширина. Намажете с малко зехтин кората и в единият край сложете от плънката с месото. Завийте на рулце, като първо прегънете крайчетата на кората, така че плънката да не може да излезе.

Повторете с всяка кора, докато всички рулца са готови. Отгоре намажете с малко зехтин или разтопено масло и подредете в тавичка.

Пекат се на 220 градуса за 20 минути. Рулцата можете и да изпържите. Пържат се 3-4 минутки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: