Начин на приготвяне
В дълбока купа разбиваме с миксер сметаната и захарта. За да се разбие добре, сметаната трябва да е предварително добре охладена. Добавяме течния шоколад и маскарпонето. Разбиваме докато се получи пухкав шоколадов крем.
Прясното мляко се подтопля леко и се смесва с Бейлиса в купичка.
Намазваме дъното на правоъгълна тава с 3-4 лъжици шоколадов крем. Бисквитите топваме за кратко в млякото и нареждаме в тавата една до друга.
Редуват се ред бисквити, крем и т.н. Завършва се с крем. Тортата се заглажда отгоре или се набраздява със сладкарски гребен.
Слага се в хладилник да отлежи поне 7-8 часа.
При сервиране имате варианти. Може да я нарежете на парчета или да я оформяте на топки с лъжица за сладолед. Декорирайте с натрошени или цели ядки (бадеми, орехи).