Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Шпиковано агнешко бутче с чесън и билки

Шпиковано агнешко бутче с чесън и билки

Шпиковано агнешко бутче с чесън и билки
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
1
"Перфектно изпечено и много ароматно - точно така трябва да бъде приготвено агнешкото бутче"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • чесън - 10 - 12 скилидки
  • салвия - свежа
  • мащерка - свежа
  • песто - босилеково
  • масло - 100 г
  • сол
  • вода - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете прорези по повърхността на агнешкото бутче с помощта на нож. Във всяка дупчица сложете скилидка чесън, листенца салвия и мащерка.

Овкусете със сол. Сложете бутчето в подходяща тава за печене. Полейте с бяло вино, намажете с масло и босилеково песто.

Покрийте бутчето с фолио и го оставете на хладно за около 7-8 часа. Добавете водата, завийте тавата плътно с алуминиево фолио.

Сложете тавата във фурната и печете около 3 часа на бавен огън.

Проверете печеното агнешко с помощта на вилица и ако е омекнало, махнете фолиото и допечете до получаването на златист загар.

Шпикованото агнешко бутче с чесън и билки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: