Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с чоризо, яйца и моцарела

Пълнени гъби с чоризо, яйца и моцарела

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пълнени гъби с чоризо, яйца и моцарела
Снимка: Sevdalina Irikova
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Малко чоризо и пълнените гъби се превръщат в такъв деликатес, че няма да може да им се наситите"

Необходими Продукти

  • кралски печурки - 10 бр. по - едри
  • чоризо - 150 г
  • бекон - 60 г
  • моцарела - 10 бр. бейби
  • пъдпъдъчи яйца - 10 бр.
  • чабата - 1/2 бр. суха
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • сол
  • салата - дъбов лист, за аранжиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите с четка и отрязваме пънчето им. Поставяме ги в блендер купа.

Прибавяме нарязания на едро бекон и начупената на малки късове чабата. Овкусяваме със сол и черен пипер, прибавяме и маслото, което е със стайна температура. Смиламе добре.

Поставяме сместа в купа. Поставяме по лъжица от нея във всяка гъба. Отгоре чукваме по едно пъдпъдъче яйце, следват резени чоризо и моцарелата като капаче.

Поставяме изкушаващото предястие в предварително загрята фурна и печем до готовност.

Аранжираме със салата, поднасяме като предястие или като гарнитура.

Консумираме пълнените гъби както топли, така и студени - вкусът е божествен.

Съвет: Ако ви остане част от плънката, можете да сварите за кратко 2-3 картофа.

Разрязани на две и напълнени с нея, ще са идеалното съчетание да оползотворите продуктите и да изненадате с разнообразие от вкусове.

Пълнените гъби с чоризо, яйца и моцарела са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: