Начин на приготвяне
Моцарелата и твърдият кашкавал се настъргват на едро ренде. Поставят се в купа и към тях се прибавят белтъците и щипка сол. Разбърква се с вилица.
В тиган се разтопява кравето масло и щом се нагорещи, изсипваме приготвената смес.
Отгоре се нареждат слайсовете чоризо.
Поръсваме с накълцан зелен лук и оставяме омлета да се готви на умерена температура. Не се обръща.
В момента, в който краищата му придобият приятен златист цвят, омлетът е готов.
Сервирайте омлета топъл, гарниран със салата, каквато ви е по вкуса.
Рецептата е подходяща за режим на нисковъглехидратно-високомазнинно хранене.
Белтъчният омлет с моцарела и чоризо е готов.