Начин на приготвяне
Брашното, маргаринът и захарта се разтриват бързо на едри хлебни трохи. Добавя се водата и много бързо се захваща тесто. Покрива се и престоява в хладилник за няколко часа. Тестото е чупливо и се къса.
След като се извади от хладилника, се сели на 4 части и всяка се поставя между два листа фолио /найлон/ и се точи на много тънка палачинка, много по-голяма от ябълката. В средата на палачинката се поставя почистената от семената цяла ябълка.
Вътре се пълни със стафиди и малко захар и се увива в палачинката с помощта на фолиото и като се оформят красиви ръбчета. Редят се в тавичка и се пекат 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Изпечените ябълки внимателно се разрязват на две и се поливат с карамеления сос.
Карамеленият сос се приготвя, като в разтопения маргарин се пържи захарта, докато придобие карамелен цвят. Оттегля се да се охлади малко, преди да се стегне, се залива с вода, добавя се и ром и се кипва. Охлажда се и с него се заливат ябълките.
Маргаринът може да се замести с краве масло.