Яхния от миди с картофи

10/05/2018
Владка Панайотова
отВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо50
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци /без картофите/ се режат на ситно и се сотират в дълбок тиган за не повече от минута. Слагат се заедно. Когато поомекнат, ги поръсваме с червен пипер и около 1 ч.л. сол.

Заливаме с 200-300 мл топла вода и оставяме да къкри на тих огън под капак около 15 минути. Но преди това се слагат и картофите.

По малките се слагат цели, а по големите се режат. Трябва да са с еднаква големина. Ако картофите са пресни, не е необходимо да се белят, а само да са добре измити и почистени с четка.

Доматеното пюре се разрежда с мастиката и се добавя след 15 минути.

Добавят се и мидите така, както са замразени. Къкри още 10 минути.

Подправя се с розмарин и майоран и след 5 минути се сваля от огъня. Ястието може да се обогати с рулца от раци и калмари.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sunny Petkova
Sunny Petkova
21.01.2019 16:26
Пробвах мидите след 10-15 минути и бяха жилави. Аз ги варих към 30-40 минути и станаха много хубави. Дори добавих и малко ситно нарязан магданоз. Яхнийката стана чудесна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв